NADJA FILTZER

is een veelzijdig artiest: Zangeres, actrice, entertainer, songwriter, theatermaker, en privé zangdocent sinds 1998. Ze won de publieksprijs in het Concours de la Chanson –Alliance Française 2009 en werd in de pers: ‘de Piaf van de 21e eeuw’ genoemd.

Met haar Oekraïens-Joods-Mexicaans-Hollandse wortels verenigt Nadja zowel de melancholie van het oude Europa als de passie van Latijns-Amerika in zich.

Naast een opleiding als actrice, kreeg Nadja haar training als zangeres in klassiek,  lichte muziek en jazz, o.a. van Wies Ingewersen, Ilse Huizinga en Wil Tifres. Over de jaren heen heeft ze een breed repertoire verzameld; van Jazz, Musica Popular do Brasil (in eigen Nederlandse vertalingen), Franse en Nederlandse Chansons, en Tango, waaronder haar eigen composities . Hiernaast zingt ze Smartlappen, Oost-Europese muziek, (Balkan, Gypsy) en Soul erbij op aanvraag. Nadja weet met haar topmuzikanten voor elke gelegenheid de juiste sfeer te creëren. Ze leeft zich in, inspelend op het publiek en het moment:, melancholiek, vrolijk, intiem of theatraal tot cabaretesk.

Ze zong van café’s en huiskamers tot op grote podia bij SAIL 2015 & 2005 en OEROL 2005, meerdere malen op Bevrijdingsfestival te Amsterdam, voor talloze privé- of bedrijfsfeesten en evenementen van ABN-AMRO tot AHOLD international, gala van de UEFA, en Grand Hotel Amrâth.

Met haar muziektheatervoorstelling ‘Vive Piaf’ tourde ze afgelopen twee jaar met veel succes van Sneek tot aan Maastricht en Brighton en bracht de CD uit.

Nadjazzda is afgeleid van het russische woord Nadjezda oftewel ‘hoop’. Ze werkt samen met virtuose muzikanten die net als Nadja een breed scala van stijlen beheersen, zoals pianisten  Leo Bouwmeester, Jens Lima dos Santos, Kees Post, Rick Piepers, accordeonisten André Vrolijk, Gert Wantenaar, Oleg Fateev en Peter van Os, bassist Harm Wijntjes, Carlos Monteiro, gitarist Kay Sleking, violiste Mirella Pirskanen en drums en percussie : Olaf Keus, Bart Fermie en Nout Ingen Housz.

Nadja nam een CD op met eigen Soulful Brazilian-Latin-Jazz met producer Marlon Wawoe. En werkt vanaf 1998 als actrice, zangeres, entertainer en cabaretière voor buro’s en verschillende gezelschappen. Met haar eigen Theatergroep Esperanza maakte ze haar solo’s: 2009- 2011 ‘Chantango, van Piaf tot Piazzolla’, ’Mijn Zwervend Hart’ 2007-2009, een muzikale wereldreis naar haar Oekraïens- Joods- Mexicaans- Nederlandse roots( die nu in vernieuwde versie wordt gespeeld) en ‘The Esperanza on Ice Revue 2001-2003.

Haar huidige trio, dat uitgebreid kan worden met drums/percussie bestaat uit:

Leo Bouwmeester– pianist. Met Jeroen Willems maakte hij de voorstelling ‘Brel, de zoete oorlog’ en ‘Brel 2’. (Jeroen ontving hiervoor de Louis d’Or.) Hij toerde met ‘She Got Game’ met Izaline Calister en Leonie Jansen, Astrid Seriese, la Pat, momenteel met Deborah Carter en Adrienne West ook in het buitenland, en componeert voor zijn eigen jazztrio en met Nadja voor de Nieuwe productie van ‘Mijn Zwervend Hart. Sinds 2015 is hij betrokken bij ‘Vive Piaf! als pianist, arrangeur en bandleider en doet hij duo optredens met Nadja.

Gert Wantenaar: accordeonist bij Vive Piaf! en andere optredens sinds 2016. Hij speelt momenteel bij tango orkesten: Malando, Tango Extremo en Tango Aliado en ‘de Gouden Jaren’ met Cor Bakker. Hij werkte met Metropole Orkest, Huub v.d. Lubbe, Brigitte Kaandorp, Robert Long, Stef Bos, Henny Vrienten, Mathilde Santing, ‘Man van la Mancha’ en ‘Cats’.

Harm Wijntjes– bassist bij : Ramses Shaffy, Mathilde Santing, Rosenberg trio, Ruth Jacott sings Billy Holiday, Astrid Seriese, la Pat, Orkater, Deep River Quartet, Jan Molenaar Bigband en de Benonies. Hij werkt sinds 2006 samen met Nadja.

NadjaDSC_20006

foto Martin Pluimers

Geef een reactie