TANTE SJAAN

Tante Sjaan is het alter ego van Nadja; De enige echte Sjaan! En de eerste die  in 2004 begon met de workshop Plat Amsterdams. Zie beneden de uitleg. Met de workshop Smartlappen zingen is ze zo ondertussen een begrip geworden bij menig Nederlander. Op elke gewenste lokatie en voor kleine en grote groepen komt zij met haar tekstboekjes en accordeonist of tassen vol verkleedkleren voor gegarandeerd een hilarische middag waarin je ook echt iets van theater of zingen leert. Een combinatie met een optreden is ook mogelijk. Sjaan werkt alleen met de beste accordeonisten.

Luister hier naar de Medley van Tante Sjaan met Ome Gert Wantenaar.

ZIE HIER TANTE SJAAN IN ACTIE

SMARTLAPPEN WORKSHOP

De groep krijgt eerst een (komische) introductie en warming up (de zogezegde Wurming up) in het Smartlappen Zingen van Sjaan van een half uur. Hierbij wordt o.a. behandeld: de Uitspraak van het Plat Amsterdams, de Snik, de Glijer, de Buik-ademhaling, fysieke ontspanning (elkaars schouders masseren etc.) En daar gaan we…

ZINGEN MET HART EN ZIEL VANUIT DE TENEN.

Tekstboekjes worden uitgedeeld, onder begeleiding van de virtuose accordeonist zullen we met d ehele groep een aantal nummers doen en daarna kunnen mensen kiezen welk nummer ze kennen en solo zingen of in een groepje. Er wordt ruim een uur gezongen met één of twee breaks om wat te drinken.

Duur workshop 1,5 uur inclusief tekstboekjes. Prijs op aanvraag.

 WORKSHOP PLAT AMSTERDAMS

Tante Sjaan wijdt jullie in, in het Amsterdams van vroeger en zoals het nog steeds gesproken word in de volksbuurt de Jordaan.

Onder het genot van een huppelwatertje oftewel pikketanussie worden eerst de typische klanken doorgenomen. En daarna kunnen jullie je inleven in een rol, d.m.v. korte scenes die Tante Sjaan uitdeelt. Dan volgt de metamorfose door de verkleedpartij..

Wat sie je dr lekker aat schat!

En met ‘gesjellig’ ouderwets volkstoneel kunnen de geleerde uitspraken, woorden en gezegdes meteen in de praktijk geoefend worden. An maan laaf gein polonaise!        Zo zie je elkaar eens van tot dan toe nog onbekende kanten??!!. Haa lig foor Pampus! Je mag hier eens heerlijk ongenuanceerd brutaal en grof in de mond zijn, zonder dat het je kwalijk wordt genomen. Soanuk niet soow, je leif toch moar ein kir, saakert. Hoe meer je uitpakt, hoe vermakelijker’t is.

Tante Sjaan moedigt je aan en corrigeert waar nodig, zodat jullie een stuk wijzer met een grijns van oor tot oor ( hopelijk niet van de slingerolie ), het pand kunnen verlaten.

Duur is 1, 5 uur vanaf 20 personen 2 uur. Prijs op aanvraag, afhankelijk van de grootte van de groep is inclusief verkleedkleren en prijsjes.

Hiernaast is Sjaan ook met haar man Sjon of Buurvrouw Tante Truus en accordeonist te boeken voor een volledige Amsterdamse Dinnershow met cabaret op maat, een Jordaanquiz en meezingers als compleet arrangement. Lokatie voor het diner in Amsterdam, zelfs echt in de Jordaan, wordt geregeld in overleg.