In een sfeervolle mix van Jazz, Braziliaans, Latijns-Amerikaans, Soul en evt. Nederlandstalig (eigen) repertoire zing ik met piano, bas en drums. Mijn favoriete artiesten zijn: Billy Holiday, Chet Baker, Sarah Vaughn, Judy Garland, João Gilberto, Tom Jobim, Elis Regina, Piazzolla, Mercedes Sosa, Aretha Franklin & Stevie Wonder.

Voor de kerst weer eens wat ander repertoire dan White Christmas? Zie Speellijst in December!

Nadjazzda met A Soulful Christmas; jazz, soul, gospel, latin en chansons.

“We zijn zó blij dat we jullie band Nadjazzda hebben gevraagd om te komen spelen tijdens ons lustrum feest op de tennisclub. Ik geloof dat alle 140 aanwezigen méér dan genoten hebben van jullie muzikale omlijsting tijdens ons diner. Je soul en jazz nummers, je chansons en je tango, het was allemaal heerlijk en ontspannen om naar te luisteren. Mooi dat op het nummer ‘Laat me’ mensen spontaan mee gingen doen. Ik heb van heel veel mensen na afloop terug gekregen dat ze mede door de fijne sfeer die jouw band neerzette, ze ongelofelijk genoten hebben van deze bijzondere avond.”

2 september 2022 – Eveline Deken voorzitter Lustrumcommissie Tennisvereniging Aemstelburgh Amstelveen

Ons nieuwe programma in voorbereiding:

AMAZONE

Strijdend als een Amazone voor het behoud en de bescherming van Moeder Natuur en met name het tropisch regenwoud, brengt Nadja deze one woman-show begeleid door fabuleuze musici.

Braziliaanse en Latijns-Amerikaanse muziek, zoals van Elis Regina en Mercedes Sosa, mixt ze met Jazz en Soul, oud en nieuw eigen repertoire en vertalingen in het Nederlands en Engels.

Na het succes van ‘Vive Piaf!, waarbij Nadja in de pers ‘de Piaf van de 21e eeuw werd genoemd en ‘Mijn Zwervend Hart’ over wie ze is, duikt ze met ‘Amazone’ in haar drijfveren. Strevend naar geluk voor zichzelf en de mensen om haar heen, gaat haar hoopgevende en humoristische verhaal over het omzetten van idealen in actie. Waarbij ze terugblikt op een leven van vallen en opstaan, elke keer weer opverend met volle kracht en levenslust vooruit. Ze probeert alle ballen, zowel van werk als privé, hoog te houden terwijl ze de wereld wil redden. Gaandeweg wordt duidelijk dat ze eerst zichzelf zal moeten redden van de ondergang, maar ze verdwaalt steeds: Waarom de makkelijke weg kiezen als het ook moeilijk kan?

Zang, tekst en composities: Nadja Filtzer

Piano en composities: Leo Bouwmeester

Gitaar: Nelson Latif

Percussie, Drums: Olaf Keus

Bas: Sven Schuster

‘O Barquinho’
Nadja als Yemanja, de Godin van de zee, foto: Barbara van Ittersum

Wil je meer zien?  You Tube Nadjazzda Channel

Bij de jazz-sessie van Theo Loevendie 2017 met Maarten vd Grinten – gitaar

 

Luister hier meer tracks: Soundcloud