In een sfeervolle mix van Jazz, Braziliaans, Latijns-Amerikaans, Soul en evt. Nederlandstalig (eigen) repertoire zing ik met piano, bas en drums. Mijn favoriete artiesten zijn: Billy Holiday, Chet Baker, Sarah Vaughn, Judy Garland, João Gilberto, Tom Jobim, Elis Regina, Piazzolla, Mercedes Sosa, Aretha Franklin & Stevie Wonder.

Voor de kerst weer eens wat ander repertoire dan White Christmas?

Nadjazzda met A Soulful Christmas; jazz, soul, gospel, latin en chansons.
Nadja sings Elis- Fotografia van Jobim

Nadja sings Elis

Als nieuw programma voor seizoen 2023-2024 brengt Nadjazzda een ode aan Elis Regina. In de jaren 60 en 70 was ze de Janis Joplin van Brazilië en wordt door menig critici en musici gezien als de beste Braziliaanse zangeres aller tijden. Vol emotie en bevlogenheid zong ze Musica Popular Brasileira, Bossa Nova, Samba-Soul en Brazilian Jazz met ongelofelijke swing en muzikaliteit. Nadja heeft zich het repertoire van Elis eigengemaakt en vertaalde ook een aantal liedjes naar het Nederlands en Engels.

Elis werkte samen met veel bekende artiesten zoals Tom Jobim, Gilberto Gil, Chico Buarque, Milton Nascimento en Ivan Lins. De LP Elis & Tom wordt gezien als één van de beste Bossa Nova-albums aller tijden.

Elis was ook een activiste en deed mee aan de protestbewegingen tegen de dictatuur. In een interview in 1969 zei ze dat het land werd bestuurd door “gorilla’s”. Ze steunde een campagne die amnestie eiste voor Brazilianen in ballingschap en streed voor de rechten van musici. 40 jaar geleden in 1982, op 36-jarige leeftijd, overleed ze aan een overdosis cocaïne, slaapmiddelen en alcohol.

Leo Bouwmeester- piano, Sven Schuster- bas, Olaf Keus- drums, percussie, Nelson Latif-gitaar

bij Soundcloud tracks van eigen Soul-Brazil-Latin-Jazz en een paar eigen vertalingen uit het Braziliaans-Portugees.

Soundcloud

Wil je meer zien?  You Tube Nadjazzda Channel

Bij de jazz-sessie van Theo Loevendie 2017 met Maarten vd Grinten – gitaar